Alle lichten op groen voor Thialf

Bol.comLEEUWARDEN – Provinciale Staten van Fryslân hebben woensdag 26 juni 2013 alle lichten voor het nieuwe Thialf op groen gezet. Zij stelden definitief 50 miljoen euro beschikbaar voor de renovatie van het ijsstadion en kozen daarmee voor de topsportambities van Thialf. De Staten namen het besluit in de wetenschap dat de keuze voor de nationale schaatstempel pas op 8 september valt. Fryslân besloot te kiezen voor eigen kracht en zich niet daarvan afhankelijk op te stellen.

De definitieve subsidie van de provincie betekent dat Thialf de huidige wedstrijdhal grondig kan renoveren. Het ijsstadion krijgt alle voorzieningen die nodig zijn om de beste baan van de wereld te blijven. Het beste ijs, de beste trainingsvoorzieningen, de nieuwste technieken en de beste omstandigheden voor de sporters, pers en publiek.

De komst van de topsporttrainingshal is nog afhankelijk van aanvullende financiering. Gedeputeerde Hans Konst benadrukt echter dat ook zonder die voorziening het nieuwe Thialf alles biedt wat nodig is voor het internationale topschaatsen. Hij reageerde opgetogen op het besluit. “Dit is het enige juiste om te doen. In de supercategorie van schaatsstadions is er maar één baan, en dat is Thialf”, zo concludeerde Konst strijdkrachtig. De Business Club Thialf stelde na afloop van de Statenvergadering gratis ter beschikking aan de Statenleden. Ook zij zijn blij met deze stap richting een nieuwe toekomst voor Thialf.

Naast de 50 miljoen euro voor de renovatie stelden Provinciale Staten nog 4 miljoen beschikbaar voor de overname van aandelen en overbrugging van de periode tot de opening van het nieuwe Thialf. Volgende week start de provincie de aanbesteding. In maart 2014 gaat de schop de grond in. In 2016 opent het nieuwe Thialf de deuren met alle voorzieningen en faciliteiten op topniveau.

Bron: Provincie Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *