Activiteiten De Plaats week 25 juli

HOLLUM – In Hollum op Ameland staat De Plaats, een Pioniersplek, zoals er vanuit de Protestantse Kerk Nederland meer pioniersplekken zijn ontstaan. De Plaats wil een plek van verbinding en verdieping zijn. Elke week staan er diverse activiteiten op het programma, voor jong en oud.

Activiteiten van De Plaats

Maandag 25 juli inloop van 14.30 uur tot 16.00 uur

Iedere maandagmiddag staan de deuren van De Plaats open voor wie behoefte heeft aan een gesprekje of een luisterend oor met een kopje koffie of thee. Stap dus gerust bij ons binnen. We hopen elkaar te ontmoeten.

Dinsdag 26 juli Boekenmarkt van 10.00 uur tot 16.00 uur

Het is altijd gezellig bij de boekenmarkt. Naast boeken zijn er ook lp’s, cd’s, dvd’s en curiosa te koop, vanaf 13.00 uur handwerken van de knutselclub. En heeft u nog boeken, spelletjes of speelgoed over? Dan mag u dat gerust langsbrengen zodat wij iemand anders er weer een plezier mee kunnen doen.

Dinsdagavond 26 juli Sing-in van 19.00 uur tot 20.00 uur

Iedere dinsdagavond om 19.00 uur zingen we liederen die bekend zijn op Ameland en daarbuiten. De éne keer met gitaarbegeleiding, de andere keer met keyboard. Het is een ontspannen samenzijn. Loop gerust binnen, bespeel je een muziekinstrument of heb je een mooi gedicht? neem deze dan gerust mee. Muzikale begeleiding Johan, Sjirk en Eeke. Van harte welkom.

Woensdagochtend 27 juli “Geloof, hoop en liefde fietstocht ” start 14.00 uur

Een middag met de fiets of scootmobiel over het hele eiland. Op allerlei plekken is een hapje of drankje te halen. Bovendien is er iets te zien en te beleven. U krijgt overal een kijkje achter de schermen. Bij aanmelding ontvangt u een overzicht met alle adressen die meedoen. Zo kunt u een kijkje nemen in een pastorietuin, op een boerenerf of bij één van de campings. U kunt dus zelf kiezen bij hoeveel adressen u langs gaat. Na afloop eten wij gezamenlijk pannenkoeken in De Plaats.

Aanmelden kan tot en met 25 juli via info@deplaats-ameland.nl of 0519-252221

In De Plaats staat een busje voor een vrijwillige bijdrage.

Woensdag 27 juli inloop van 14.30 uur tot 16.00 uur

Iedere woensdagmiddag staan de deuren van De Plaats open voor wie behoefte heeft aan een gesprekje of een luisterend oor met een kopje koffie of thee. Stap dus gerust bij ons binnen. We hopen elkaar te ontmoeten.

Woensdagavond 27 juli Place to Be van 19.30 tot 21.00 uur

Zin om gewoon even lekker zonder je ouders de tijd door te brengen?

Dat kan bij Place to Be! Je bent welkom om spelletjes te spelen, voetbaltafel of gewoon lekker te hangen en te kletsen. Iedereen vanaf groep 7 is welkom.

Donderdag 28 juli Filmavond: Finding Neverland

20.00 uur tot 22.00 uur


Neverland (met Johnny Depp, Dustin Hofman, Julie Christie en Kate Winslet. Londen, 1904. Toneelschrijver James M. Barrie (Johnny Depp) voelt zich geklemd in de regels van zijn bestaan. Hij vindt toevlucht in zijn kleurrijke fantasie waarin alles mogelijk is. Wanneer hij weduwe Sylvia (Kate Winslet) en haar vier kinderen ontmoet, vindt Barrie de inspiratie voor zijn bekendste werk: Peter Pan. Hij deelt met de familie de magie van het geloven in je eigen fantasie zodat een wereld ontstaat waarin alles mogelijk is.

Vrijdag 29 juli de Stamtafel van 09.30 uur tot 11.00 uur

Vrijdagochtend stamtafelgesprek, onze Pionier predikant Sijbrand Alblas gaat iedere vrijdag vanaf 09.30 uur in gesprek over onderwerpen uit zowel lokaal als landelijk nieuws. Schuif gezellig aan om gezamenlijk in discussie te gaan, de koffie staat klaar.


Ingezonden Mededeling – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *