Activiteiten De Plaats week 18 juli

Geplaatst op: 17 juli 2022 - Categorie: School & Vereniging

De PlaatsOn wings of eaglesInloopVurige Verhalen

HOLLUM - In Hollum op Ameland staat De Plaats, een Pioniersplek, zoals er vanuit de Protestantse Kerk Nederland meer pioniersplekken zijn ontstaan. De Plaats wil een plek van verbinding en verdieping zijn. Elke week staan er diverse activiteiten op het programma, voor jong en oud.

Activiteiten van De Plaats

Maandag 18 juli inloop van 14.30 uur tot 16.00 uur
Iedere maandagmiddag staan de deuren van De Plaats open voor wie behoefte heeft aan een gesprekje of een luisterend oor met een kopje koffie of thee. Stap dus gerust bij ons binnen. We hopen elkaar te ontmoeten.

Dinsdag 19 juli Boekenmarkt van 10.00 uur tot 16.00 uur
Het is altijd gezellig bij de boekenmarkt. Naast boeken zijn er ook LP’s, CD’s, DVD’s en curiosa te koop, vanaf 13.00 uur handwerken van de knutselclub. En heeft u nog boeken, spelletjes of speelgoed over? Dan mag u dat gerust langsbrengen zodat wij iemand anders er weer een plezier mee kunnen doen.

Dinsdagavond 19 juli Sing-in van 19.00 uur tot 20.00 uur
Iedere dinsdagavond om 19.00 uur zingen we liederen die bekend zijn op Ameland en daarbuiten. De éne keer met gitaarbegeleiding, de andere keer met keyboard. Het is een ontspannen samenzijn. Loop gerust binnen, bespeel je een muziekinstrument of heb je een mooi gedicht? neem deze dan gerust mee. Muzikale begeleiding Johan, Sjirk en Eeke. Van harte welkom.

Woensdagochtend 20 juli Stiltewandeling van 09.30 uur tot 11.30 uur
Neem op woensdagochtend de tijd om stil te staan. We laten ons inspireren door een verhaal uit de Bijbel, wandelen door de prachtige natuur en komen daarna bij elkaar. We starten in De Plaats met koffie of thee en koek, en hier sluiten we ook af. Kosten: 5 euro p.p. Van harte welkom om mee te wandelen!
Opgave via 0519252221 of info@deplaats-ameland.nl

Woensdag 20 juli inloop van 14.30 uur tot 16.00 uur
Iedere woensdagmiddag staan de deuren van De Plaats open voor wie behoefte heeft aan een gesprekje of een luisterend oor met een kopje koffie of thee. Stap dus gerust bij ons binnen. We hopen elkaar te ontmoeten.

Woensdag 20 juli Vurige Verhalen aanvang 19.00 uur bij het Melkkannetje
Samen rond een kampvuur met gitaarmuziek en vrolijke liederen. We ontdekken spannende, grappige en leerzame verhalen uit de christelijke traditie en daarbuiten Sommige verhalen worden uitgespeeld. Ook zingen we echte kampvuurliederen. Een heerlijke activiteit voor kinderen die nog niet naar bed willen. En natuurlijk ook voorvolwassen die van gezelligheid houden. Jong en oud is van harte welkom!Op woensdag 20 juli is in de tuin achter bij het melkkannetje (Fabrieksweg 20) 0pgave via 0519-252221 of info@deplaats-ameland.nl

Donderdag 21 juli Filmavond 'On Wings of Eagles' van 20.00 uur tot 22.00 uur
'On Wings of Eagles' is het verbazingwekkende verhaal van Olympisch gouden-medaillewinnaar Eric Liddell in 1924. Een Schotse man die de roeping van God voelde om missionaris te worden en les te geven in China.
Na de Olympische Spelen maakte Liddell de reis terug naar China om les te geven, ondanks de woedende oorlog en wreedheid van de Japanse soldaten. Liddell ondergaat wreedheden door toedoen van de soldaten en ziet hoe anderen dezelfde behandeling ondergaan. Zijn grote overwinning op de Olympische Zomerspelen komt in schril contrast te staan met wat hem tijdens de Tweede Wereldoorlog overkomt.

Vrijdag 22 juli de Stamtafel van 09.30 uur tot 11.00 uur
Vrijdagochtend stamtafelgesprek, onze Pionier predikant Sijbrand Alblas gaat iedere vrijdag vanaf 09.30 uur in gesprek over onderwerpen zowel lokaal of nieuws uit het land. Schuif gezellig aan om gezamenlijk in discussie te gaan, de koffie staat klaar.


- Ingezonden Mededeling

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?