ABA Ameland nodigt minister uit

HOLLUM – Algemeen Belang Ameland (ABA) nodigt minister Schultz- van Haegen uit om eens te praten over de veerdienst Ameland – Holwerd vice versa en de vertragingen die zich regelmatig op dit traject  voordoen.

“Het gevolg is dat er lange wachttijden ontstaan en het moeilijk is afspraken te maken wat zeer vervelend is bij bijvoorbeeld bezoek aan ziekenhuizen en dergelijke,” stelt ABA.

“Toeristen en dan vooral dagjesmensen verliezen veel tijd voordat ze op Ameland zijn, wat een negatieve invloed heeft op de economie van het eiland.”

Het ministerie heeft aangegeven te werken aan sterke verbindingen over het water, omdat dat essentieel voor de economie en het leefklimaat is.  Daar speelt ABA nu op in.

Ameland overlegt voortdurend met Rijkswaterstaat en andere betrokkenen over het baggeren, maar de problemen worden niet opgelost. ABA: “Vooral voor het personeel van de veerdienst is het frustrerend, men doet er alles aan om de veerboot op tijd te laten varen, maar helaas lukt dat niet altijd.” ABA wil in gesprek gaan met mensen die deskundig zijn op het wad. Ze denken dan vooral aan de bemanning van de veerdienst. “Dit zijn de mensen uit de ‘praktijk’ en die hebben vaak de juiste suggesties en voorstellen.” Er hebben al gesprekken plaatsgevonden en de mensen uit de praktijk willen over deze materie graag met de minister van gedachten wisselen.

Melanie Schultz was al eens eerder op Ameland. Dat was in 2005 toen ze staatssecretaris was en Piet IJnsen van ABA wethouder. Schulz bracht toen een bezoek aan de vuurtoren en er is destijds ook over de veerdienst gesproken. De staatssecretaris gaf toen aan wel contact met Ameland te willen houden.

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2014

1-11-2012 Gemeente Ameland geactualiseerd in januari 2014

4-01-2014 Gemeenteraadsverkiezing – CAO partij

10-02-2014 Leden ABA kiezen Piet IJnsen

13-02-2014 Linda van der Deen, nummer 2 VVD

18-02-2014 Campagneaftrap CDA


19-02-2014 Verkiezingsdebat Ameland met Wouke van Scherrenburg

23-02-2014 Will Bakema op 1 bij Ameland'82

25-02-2014 ABA: Eén beheerder waddengebied

25-02-2014 Algemeen Belang Ameland nodigt minister 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *