Aanrijding met wild

NES – Het is de tijd dat reeën jongen krijgen of net jongen hebben. De reekalfjes zijn tamelijk weerloos en worden regelmatig slachtoffer van loslopende honden. Ook kan een hond een ree opjagen, soms met dramatische gevolgen. Een overstekende ree kan zomaar op de motorkap van een auto belanden; een aanrijding met wild zit in een klein hoekje. Dus: honden aan de lijn en pas de snelheid als u autorijdt aan.

Mocht er toch een botsing met een ree zijn gebeurd neem dan altijd contact op met de politie (0900-8844), Wilmar Hekkelman (06 129 141 97) of R. Oud van  van Wildbeheereenheid Ameland (06 50 94 80 58) of de Dierenambulance Ameland (06 22 76 74 70).

De wildbeheereenheid is de vereniging van lokale jachthouders en jagers die uitvoering geeft aan verantwoord en duurzaam wildbeheer. Bel ook de WBE als het dier geraakt is door de auto, maar niet blijft liggen.

lees hier Kop in de nek bij reebeheer Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *