Zeehondencentrum Pieterburen bestaat 50 jaar

Geplaatst op: 26 april 2021 - Categorie: Wadden & Natuur

50 jaar zeehondencentrum- Foto Zeehondencentrum Pieterburen

PIETERBUREN – Zeehondencentrum Pieterburen bestaat dit jaar 50 jaar. In 1971 werd de eerste zeehond opgevangen in Pieterburen. Tot 2012 was Lenie 't Hart de drijvende kracht achter de zeehondenopvang. Vanaf 1 februari 2012 was ze geen directeur meer maar meer richtte zij zich meer op haar rol als boegbeeld. In 2014 nam een nieuwe directie het over en werden de banden met 't Hart verbroken.

Zeehondencentrum Pieterburen is uitgegroeid tot het grootste gespecialiseerde zeehondenziekenhuis van Europa. Dit feest zou met bezoekers en donateurs in Pieterburen worden afgetrapt. Helaas is het Zeehondencentrum in verband met de coronamaatregelen op dit moment gesloten.

Toch hangt het centrum de vlag uit. Vijftig jaar zeehondenopvang is namelijk wel erg bijzonder. Het Zeehondencentrum wil graag haar bezoekers en fans bij het jubileum betrekken. Daarom zijn er in de afgelopen weken een aantal online activiteiten verschenen: een puzzelpakket, een jacht op paaseitjes in de webshop, het uitbrengen van een Limited Edition merchandise lijn en vorige week is er ook een knutselpakket uitgebracht.

Zodra het bezoekerscentrum weer open mag gaan voor publiek wordt het feest daar uiteraard voortgezet. In 50 stappen door het bezoekerscentrum ontdekt men de geschiedenis en hoe de zeehondenopvang in 50 jaar van teiltje naar Waddenzee is ontwikkeld. Maar ook welke speciale zeehondensoorten er zijn opgevangen en hoe het Zeehondencentrum in de loop der jaren is uitgebreid. Bovendien zal er een kijkje worden gegeven in de toekomstplannen. Een klein voorproefje van dit allemaal is al op de social kanalen van de zeehondenopvang in Pieterburen te vinden.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?