Aanleg parkeerterrein stilgelegd

HOLLUM – De aanleg van het parkeerterrein naast de COOP-supermarkt in Hollum is voorlopig stilgelegd na een uitspraak van de Raad van State. Omwonenden hadden bezwaar aangetekend tegen de aanleg. Het is niet duidelijk hoe groot het parkeerterrein wordt en ze zijn bevreesd voor wateroverlast. Dat schrijft Omrop Fryslân op haar website.

Ook vrezen de buren geluids- en stankoverlast door de parkerende en optrekkende auto’s. De gemeente moet de plannen opnieuw uitwerken met advies van Wetterskip Fryslân over de afwatering, is de opdracht.

De Raad van State heeft zich niet uitgesproken of er sprake is van overheidssteun aan Douwe Bakker van de supermarkt. De omwonenden menen dat daar sprake van is nu de supermarkteigenaar het parkeerterrein kan kopen nadat de gemeente het heeft aangelegd.

De kwestie werd een punt toen Bakker aanspraak maakte op enkele meters grond die worden gebruikt door de vier gemeentewoningen aan De Hagen. Een afspraak over de meters die de gemeente kon gebruiken in ruil voor een hoekje parkeerterrein aan de O.P. Lapstraat/ De Hagen zou niet zwart op wit te vinden zijn. Bakker claimt nu zijn meters. De gemeente zag een oplossing in het laten verhuizen van de bewoners en het afbreken van de vier huisjes, om daarna het gebied in te richten als parkeerterrein en te verkopen aan Bakker.

Vlakbij de supermarkt ligt al een enorm parkeerterrein dat is aangelegd met Europese subsidie.

Vooraf aan de uitspraak van de Raad van State zou de gemeente al bezig zijn met inschrijvingen voor de sloopwerkzaamheden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *