Zydeco Beach Party uiteen

HOLLUM – De Zydeco Beach Party haalde nog één keer uit. De Amelandse band houdt er mee op. Op de vrijdagavond van het Zydeco at Sea festival nam de groep afscheid van het publiek.

Het zevende Zydeco at Sea festival was de farewell party van de Amelandse band Zydeco Beach Party. De in 1990 opgerichte band valt uiteen. Bassist Ton Töben verhuist van Ameland naar Zwolle en accordeonist Arnold Wiegersma gaat blazen bij de Hollumer Gromkes. De andere bandleden bekijken nog wat ze gaan doen. Het gonst van de geruchten dat er weer een formatie wordt samengesteld.

De Zydeco Beach Party ontleent zijn naam aan de strandfeesten op Ameland en de gekozen muziekstijl. De zydeco was hun ding en de band kon het publiek opzwepen tot een feest als geen ander. Het afscheidsoptreden was een van hun beste. Ze gooiden hun ziel en zaligheid in de strijd. De band stond geprogrammeerd voor drie kwartier zydeco muziek. De mannen persten er een dik uur feestmuziek uit. En nog hadden fans er geen genoeg van. Toegift na toegift werden slim afgesloten met een nummer waarbij de muzikanten van de volgende band van de line-up, de River Zydeco Band uit Raamsdonksveer, een voor een de instrumenten van de Zydeco Beach Party leden overnamen.

De fans bedankten Arnold Wiegersma, Martinus Metz, Dirk Kienstra, Peter van der Vossen, Ton Töben, Sip Boelens en Marcel Metz uitbundig en menig toeschouwer hield de ogen bij dit afscheid niet droog.

 >>>lees hier het verhaal van Henk Mutsaers van ZydecoZity Radio

>>>meer foto's in het Zydeco at Sea fotodossier

>>>hieronder de YouTube film van Henk Mutsaers

>>>kijk hier voor foto's van Jan van Os  – kijk bij Nieuw op de site: 30 augustus 2009

>>>kijk voor meer filmpjes op YouTube Persbureau Ameland, te vinden via de Links pagina op de Y van You

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *