NK Offroad Triathlon

NES – Ameland is dit jaar weer het decor van een belangrijk sportevenement. Na het zeer succesvol verlopen Europees Kampioenschap Offroad Triathlon van 2008, vindt op Ameland dit jaar het open Nederlands Kampioenschap plaats op zaterdag 5 september. Het parcours is ook dit jaar weer zwaar en de 1.5 km zwemmen in de Waddenzee, het 35 km biken en de 12 km cross-run door bos, duinen en over het strand zullen het uiterste van de atleten vergen.

De grote vraag is natuurlijk of Rob Barel, die vorig jaar op sensationele wijze het EK op zijn naam wist te schrijven, het NK dit jaar wederom zal domineren. Commentaar van Joep Oud, voorzitter van het organisatie comité: “Behalve de nationale elite zullen ook verscheidene buitenlandse atleten aan dit NK deelnemen en de concurrentie voor Rob zal dus uitermate zwaar zijn. Zo is bijvoorbeeld voormalig Nationaal Kampioen Bert Flier, die helaas vorig jaar vanwege een ongeluk verstek moest laten gaan, dit jaar wel van de partij. Ook wordt veel verwacht van Youri Severin, een specialist op de olympische afstand, reguliere triathlon.”

De organisatie verwacht dat er ongeveer 130 elite atleten aan het NK zullen deelnemen. Tel hierbij de 450 deelnemers aan de recreatieve Tri-Ambla wedstrijd, en het eiland Ameland kan zich opmaken voor een ware invasie van outdoor sport fanaten.

Het tijdschema voor het NK en de Tri-Ambla recreatieve wedstrijd is alsvolgt:

11.30 uur Start NK Jachthaven Nes
11.55 – 12.10 uur Start Tri-Ambla Jachthaven Nes
ca. 14.00 uur verwachte finish winnaar NK Parc Fermee, molen Nes
15.00 uur huldiging winnaars NK overall Parc Fermee, molen Nes
17.00 uur prijsuitreiking NK en Tri-Ambla Parc Fermee, molen Nes

        
>>>de website van Tri-Ambla is te vinden op de
Links pagina onder de T van Tri

>>>lees hier over het EK van vorig jaar

>>>wie meer over Tri-Ambla wil lezen tikt Tri-Ambla of triatlon in bij ZOEKEN, rechtsboven deze pagina

© Persbureau Ameland 2009,  op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *