Zware neerslag zondag en maandag

WAGENINGEN – Een dubbele blikseminslag in Deurne, ondergelopen kelders in Limburg. De buien waren gisteren weliswaar lokaal, maar veroorzaakten desondanks toch flink wat problemen. Er staan nog veel meer buien op het programma. Zo kan er zondag en maandag regionaal meer dan 20 millimeter regen vallen, vooral in het zuiden en zuidoosten van het land wordt uitschieters verwacht van boven de 50 millimeter.

Zaterdag

Een lagedrukgebied trekt deze zaterdag nog ten zuidoosten van onze omgeving langs en stuurt flink wat vocht en onstabiele lucht onze kant op. Zo kunnen er deze zaterdag ook al plaatselijk zware buien vallen, met onweer en hagel. Er staat amper wind, waardoor de traag trekkende buien lokaal veel neerslag los kunnen laten. Dat is echter lang niet overal het geval, er zijn vandaag ook flinke zonnige perioden en de temperaturen lopen op tot tussen 20 graden aan zee en lokaal 25 graden aan de oostgrens.

Kletsnatte zondag en maandag

Het lagedrukgebied trekt in de loop van de zondag en maandag via Duitsland dwars over ons land. Er is een storing aangekoppeld die buiige regen met zich mee neemt. Zondag wordt het op veel grotere schaal nat, zelfs kletsnat. Zo gaan er in de loop van de dag overal buien vallen, het kan ook langere tijd achter elkaar regenen. Maandag zijn we er nog niet vanaf en komt er nog een flinke plens bovenop. De meest frequente en meest zware buien zijn waarschijnlijk bestemd voor het zuiden en zuidoosten van het land. Daar valt regionaal 20 tot 30 millimeter, met lokale uitschieters over de 50 millimeter regen. 

Het KNMI geeft voor het hele land voor vandaag en morgen Code Geel af, behalve voor Zeeland en de Waddeneilanden.

Bron MetoGroup en KNMI

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *