Ameland als theaterland

HOLLUM – Ameland is kunsteiland, sporteiland en nu ook theatereiland. In februari staat al vele jaren de toneeluitvoering van Nut En Genoegen op de kalender. Afgelopen weken heeft Sameland de sterren van de hemel gespeeld en die groep is nog lang niet uit geacteerd. In de tweede week van juli volgen nog meer voorstellingen.

In de eerste week van juli speelt een nieuwe thatergroep enkele voorstellingen in Herberg De Zwaan.

In de Oosterlaan in Hollum heeft Noort Oost Producties (NOP) zich gevestigd, genoemd naar de oprichter, Peter van Noort samen met Dimphy Timmers, en de straat waar het theaterproductiebedrijf is gevestigd, de Oosterlaan. NOP wil elk jaar een of enkele producties brengen met een wisselende cast. Stukken uit de wereldliteratuur of producties die met het eiland te maken heben. Van Noort en Timmers zijn op Ameland bekend als ADHD, het komische duo dat tijdens Muzikaal Bootwateren straattheater speelt. Beiden hebben hun sporen verdiend op het toneel als professioneel speler, danser en regisseur. Van Noort is de regisseur van de productie die op 1, 2 en 3 juli wordt gespeeld in Herberg de Zwaan in Hollum. De titel is 'Wereld leiers', een absurdisch, politiek getint theaterstuk, en de cast bestaat uit spelers die in Hollum en Nes wonen.

Tzeitl Locher, Selma Dubbeld, Dymphie Timmers, Oedse van der Laan, Agnes Burema, Jeanet de Jong en Peter van Noort.

En het stuk? Dat gaat over de leiders van de wereld. Ze houden een top, op Ameland. Op de Facebookpagina van Noort Oost Producties worden ze komende dagen aan u voorgesteld.

Een quote:

Tzeitl: "Ideeën? Ik ben dol op ideeën."

Theaterdiner

Voorafgaand aan de avondvoorstellingen op 1 en 2 juli en na afloop van 3 juli bereidt De Zwaan een driegangen theaterdiner voor, waar op ingeschreven kan worden.

Theaterdiner is € 27,50.

Entreekaartje voor het stuk kost € 7,50.

Kaarten kunnen besteld worden via dimphy_peter@hotmail.com en via telefoonnummers 06 24 63 03 18 en 06 41 38 96 40

 


 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *