Zoutwinning onder Waddenzee dichterbij

Intekenen op Ameland in 2011LEEUWARDEN – Zoutwinning onder de Waddenzee is een stap dichterbij. Frisia Zout, het ministerie van EL&I en de Friese gemeenten zetten hier op in. Dit is in het bestuurlijk overleg besproken. De Friese gemeenten, provincie en Wetterskip Fryslân zijn tegen nieuwe winning onder het vasteland. De gemeenten Franekeradeel en Harlingen willen dat zoutwinning in het gebied Barradeel na afloop van de huidige vergunning op 1 juli 2013 stopt.

Gedeputeerde Sjoerd Galema: ”Ons coalitieakkoord is er duidelijk over, geen nieuwe zoutwinning onder het land meer. We vinden het maatschappelijk niet meer kunnen om nieuwe winning onder het land toe te staan.” Het ministerie en Frisia onderzoeken de komende tijd of het mogelijk is hieraan te voldoen.

Bron: Provincie Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *