Zorgcoöperatie Ameland stuurt enquête

HOLLUM – De Zorgcoöperatie Ameland (ZcA) stuurt een vervolgenquête over zorg en welzijn op Ameland naar de Amelanders die eerder hun e-mailadres bij de ZcA hebben achtergelaten.

Piet Gorter, van Collegamento Advies B.V., organiseert de enquête in opdracht van de ZcA. Gorter is adviseur van de coöperatie. De ZcA kreeg daarvoor subsidie van het ministerie van VWS, om het initiatief in de projectfase te ondersteunen.

In november 2015 is een eerste enquête afgenomen. De tweede vragenlijst is een verdiepende enquête. Op basis van de enquête in november en de vier bewonersavonden die de ZcA dit voorjaar heeft georganiseerd is deze tweede enquête opgesteld.

De vragen gaan over welke vormen van zorg de deelnemer aan de enquête minimaal op het eiland wenst, van welke zorg gebruik wordt gemaakt en voor welke zorg de ondervraagde naar de vaste land is geweest. Ook wordt gevraagd of men vrijwilliger is of wil worden, of men vindt dat de ZcA goed bezig is en of er prijs wordt gesteld op een Amelander zorgpolis.

Doel is een goed beeld te krijgen van de wensen en verwachtingen van de Amelanders op het gebied van zorg en welzijn op het eiland. De ZcA gaat nog inloopavonden organiseren.

Waddenpost, mooiste idee voor de Waddenzee

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *