Zorg Coöperatie Ameland “Sympathiek”


FEANWÂLDEN – Curator Hans Silvius noemde het Amelander initiatief “sympathiek.” Zorg Coöperatie Ameland deed net als ZuidOostZorg/ Kwadrant en nog een partij een bieding en de curator was aangenaam verrast door de kwaliteit van de drie biedingen. De Amelander zorgcoöperatie kon uiteindelijk niet concurreren met de bestaande partijen en niet die hoge professionaliteit bieden, aldus de curator. “Het is geen diskwalificatie,” wil hij nog gezegd hebben.

De keuze die gemaakt is moet zoveel mogelijk werkgelegenheid behouden en voor nu en de toekomst garanties bieden. De curator koos in het belang voor alle locaties voor twee grote partijen die gaan samenwerking. Er gaan geen verzorgingshuizen sluiten.

Van alle medewerkers in de zorg kan 82% blijven en van schoonmakers 100%. Dat betekent in volle banen dat er 397 zorgmedewerkers blijven en 25 mensen in de schoonmaak. De klappen vallen vooral bij de facilitaire dienst, ondersteuningsdiensten en leidinggevenden.

Tussen 1 juni en 1 september gaat het vastgoed over naar Kwadrant en ZorgZuidOost. Voor oktober denkt men alles rond te hebben en volledig te draaien volgens het nieuwe regime.

Haijo Homan van de vangnetstichting is een tevreden man. De dagelijkse zorg is sinds het faillissement gewaarborgd door de inzet van de medewerkers. Daar is hij heel content over en daar wil hij de medewerkers nadrukkelijk voor bedanken. Homan heeft met alle betrokken partijen gesproken, ook met de huisartsen, de ZorgCoöperatieAmeland en gemeente Ameland. Wat hem betreft is het na alle gesprekken duidelijk dat de twee partijen die de zorg nu gaan trekken de beste toekomst bieden voor de regio. “Op Ameland zijn heel goede initiatieven ontstaan. Dat kan als voorbeeld dienen.”

⇒ zie op het Twitteraccount @ameland-actueel de lijn van uitspraken van vanmorgen

Dossier De Stelp

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *