Zeehonden in nood dupe van 1 april grap

PIETERBUREN – De telefoon van de Zeehondencrèche Pieterburen is overbezet, maar niet met meldingen van zeehonden in nood. Men is op zoek naar de heer C. Hond en mevrouw C. Leeuw. Een vaste grap op 1 april (vorig jaar stond de teller op 452 telefoontjes), maar mogelijk fataal voor zeehonden die door de storm die op dit moment nog over de Waddenzee raast in problemen zijn gekomen. 

De teller voor 1 april grappen stond vanochtend om 07:00 al op 39 en om 09:00 al op 111. Strandingcoördinator Arnout de Vries: "het is ongelooflijk hoe hardnekkig mensen kunnen zijn in het niet door hebben dat het om een 1 april grap gaat en dat terwijl we nu ook al 3 serieuze meldingen van dieren in nood hebben gehad". De Zeehondencrèche is zelfs al meermalen gebeld door hulpdiensten, waaronder 2 ziekenhuizen en een 112-centrale. 

De Zeehondencrèche roept dan ook 1 april grappenmakers op om creatiever te zijn met bedenken van grappen, met name dan het type dat mens en dier niet schaadt.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *