Zonovergoten en met spetterend vuurwerk

NES – Een zonovergoten dag maakte de vijfentwintigste editie van het Amelander Rôggefeest, samen met de sfeer, tot een topdag. Een hoogtepunt in de Amelander evenementenkalender.

Het begon  allemaal met de doedelzakband The Islanders. Zij preludeerden midden op het wad tot groot plezier van de honderden festivalbezoekers die op veerboot Oerd onderweg naar het eiland niet wisten wat ze zagen: schotse rokken in het waddenslik.

De dag kon daarna niet meer stuk. Wat volgde was een vrijdag vol theater, muziek en spektakel, afgesloten door het volkslied. Tientallen zangers van Amelander koren hadden daarvoor in aanloop naar het festival al een cd ingezongen. Burgemeester Albert de Hoop nam de cd met het lied in ontvangst van Rôggefeestvoorzitter Joop Edes. De Hoop, hij is inmiddels vijf jaar burgemeester van de gemeente Ameland en kent zijn volkslied nog niet uit het hoofd, beloofde daar komend jaar op te zullen studeren om het volgend jaar mee te kunnen zingen.

Het vijfentwintigste Rôggefeest sloot af met een groots vuurwerk.

Het zesentwintigste Rôggefeest staat alweer in de Ameland agenda: 3 augustus 2012.

>>> lees hier Prelude Rôggefeest midden op Wad, met beelden van SBS6 Hart van Nederland

>>> lees hier de tekst van het Amelander volkslied

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *