Zonnepanelen deden het goed in voorjaar

BUREN – De Amelander Energie Coöperatie komt met goed nieuws. De zonnepanelen van de AEC draaiden afgelopen voorjaar namelijk uitstekend.

In maart en april hadden de zonnepanelen van zowel het zonnepark op het vliegveld als de 200 panelen op appartementencomplex De Berkenhof een ongekend hoge opbrengst. April 2020 was een erg zonnige maand, met heel veel zonuren. Er werden 287 zonuren geklokt tegen normaal 178. April 2020 gaat de boeken in als de zonnigste aprilmaand sinds het begin van de metingen.

De KNMI mat gemiddeld 285 uur; Ameland zat daar iets boven. Het record van 2007 (280 zonuren) is hiermee verbroken. April was niet alleen zonnig, maar ook zacht en zeer droog. De gemeente stelde dan ook een rook- en stookverbod in tot half september.

In De Bilt werden vier vorstdagen geteld. Die deden zich voor in het (koude) begin van de maand. Vier vorstdagen is normaal voor april.

lees hier over Waddenweer

lees hier over de Lente

lees hier over de Zomer

lees hier over de Herfst

lees hier over de winter

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *