Zonderland brengt bloemen bij zorg

DRACHTEN – Verpleegkundigen en verzorgenden in Friesland worden vandaag, op de internationale Dag van de Verpleging, in het zonnetje gezet door zorgverzekeraar De Friesland. Epke Zonderland, turnkampioen en ambassadeur van De Friesland, ging vanmorgen naar Nij Smellinghe in Drachten om daar namens De Friesland zijn waardering uit te spreken.

De Friesland heeft veel bewondering voor iedereen die zich elke dag inzet om de beste zorg te kunnen leveren. Net als in voorgaande jaren besteedt De Friesland op de verjaardag van Florence Nightingale extra aandacht aan verpleegkundigen en verzorgenden door ze te verrassen met een attentie. Dat gebeurde die keren nog na een nominatie door familie, kennissen en/of patiënten en cliënten.

Attentie voor 25.000 verpleegkundigen en verzorgenden

Dit keer, in deze bijzondere tijd van de corona-uitbraak en de grote inzet van verpleegkundigen en verzorgenden, laat De Friesland haar waardering op een andere wijze blijken. Dit keer zijn er geen nominaties. Zo’n 25.000 verpleegkundigen en verzorgenden, werkend bij ruim 150 Friese zorginstellingen, krijgen een attentie van De Friesland.

Epke Zonderland

Onze ambassadeur Epke Zonderland ging vandaag, samen met zorginkoper Ineke Boxem van De Friesland, naar Nij Smellinghe in Drachten om de presentjes – kaartensets – uit te delen en het verplegend ziekenhuispersoneel te bedanken voor hun belangrijke werk.

"Voor kaartensets hebben we bewust gekozen. In een tijd waarin we fysiek afstand houden van elkaar, is het fijn om iemand te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Het krijgen of versturen van een kaartje is een klein maar mooi gebaar’", aldus directeur Steven Hofenk.

Bron: De Friesland

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *