RSS
Zoeken

Zomer 2020 is begonnen

Geplaatst op: 21 juni 2020 - Categorie: Alles & Algemeen

HOLLUM - De zomer van 2020 is begonnen en wat een mooie zomer lijkt het te worden. Wat het weeer betreft dan. Voor het overige heben we nog wat hinder van coronamaatregelen: reserveren voor de veerboot, mondkapjes op, anderhalve meter uit elkaar blijven, wat aanpassingen op terras en in restaurant en geen festivals. Met mooi weer, regelmatig een regenbuitje en wat geduld is dat allemaal te behappen. Wat dat regenbuitje betreft: het is nog steeds en alweer droog op het eiland. Vanwege de droogte en het brandgevaar geldt er tot 1 september 2020 een rook- en stookverbod in de natuur. Niet roken in de duinen en geen kampvuren voorlopig, tenzij de kampvuurorganisator een vergunning heeft van de gemeente. De vergunninghouders weten precies wat kan en wat mag.

Zomer
De zomer begint op 21 juni. Die datum staat op de kalender als het begin van het warmste seizoen van het jaar. Toch begint de zomer ook wel eens op de 20ste. De astronomische zomer begint nooit op hetzelfde moment als het jaar daarvoor, al liggen de tijdstippen wel dicht bij elkaar. De astronomische zomer begint in Europa bijna altijd op 21 juni, op de langste dag van het jaar. Dat is al zo sinds 2003. Voor de eerstvolgende zomer dat het op de 20ste begint moeten we wachten tot 2020.

lees hier meer over het begin van de zomer

de strandunits van de strandwachten staan er weer en bij de badstranden kan weer volop gezwommen worden, als de gele vlag wappert

lees hier over Zwemmen in de Noordzee

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?