RSS
Zoeken

Stoel overhandigt sleutels strandunits aan KNRM 

Geplaatst op: 20 juni 2020 - Categorie: Alles & Algemeen

Enno de Haan en The Nobel ontvangen sleutel units van Burgemeester Leo Pieter Stoel - Foto Jan Spoelstra

NES – Het Amelander strandseizoen is weer geopend. Burgemeester Stoel overhandigde namens de gemeente Ameland vandaag de sleutel van twee nieuwe strandunits aan Enno de Haan, coördinator KNRM IJmuiden. Oud reddingbootschipper Theo Nobel nam namens de reddingsmaatschappij de sleutels in ontvangst.

Ieder jaar verzorgt de gemeente de plaatsing van de strandunits. Dit jaar zijn er twee nieuwe gearriveerd. De oude units hebben vanaf 2008 dienst gedaan en zijn destijds speciaal voor Ameland ontwikkeld. De nieuwe units zijn vrijwel hetzelfde; ze hebben een extra deur en een aantal technische dingen is gewijzigd. Een van de oude strandvoorzieningen gaat dienst doen als slaapplaats, omdat er in verband met de veiligheidsmaatregelen rondom Covid19 niet meer in één unit mag worden geslapen. 

Dit is tevens het eerste weekend dat er weer gezwommen mag worden op de badstranden in Hollum, Nes en Buren. Sinds 2012 verzorgt de KNRM de strandbewaking en ook nu zijn de speciaal opgeleide lifeguards van de KNRM weer aanwezig op de stranden van Ameland. De laatste weekenden van juni, dagelijks in de maanden juli en augustus en de eerste twee weekenden van september houden drie KNRM lifeguards toezicht bij deze badstranden. Strandbezoekers die verkoeling zoeken kunnen zwemmen tussen de roodgele vlaggen, als de gele vlag is gehesen. Bij Ballum is een prachtig groen strand maar dat is geen badstrand. Daar zijn twee lifeguards actief.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?