Zo kun je thuis detox recepten maken

LEEUWARDEN – Als je aan het afvallen bent dan zou je ervoor kunnen kiezen om een detox kuur te volgen. Dit kan je namelijk een boost geven voor het afvallen, wat komt doordat je een paar dagen lang weinig tot niet zult eten. Hierdoor val je natuurlijk af. Toch is dit niet de enige reden om de keuze te maken om te detoxen. Zo’n kuur zal er namelijk tevens voor zorgen dat je huid zal stralen. Dit komt doordat je je lichaam zal ontdoen van afvalstoffen die voor een doffere huid zorgen. Daarnaast kan een detox kuur je ook helpen om op een snelle wijze af te kicken van slechte eetgewoontes. Het is dus echt een aanrader, maar hoe kun je zelf thuis detox recepten maken? Dat lees je in dit artikel!

Thee

Zo kun je detox thee drinken om je lichaam te ontgiften, wat natuurlijk het doel is van je kuur. Het is echt verstandig om voldoende water te drinken, dit zal namelijk je lichaam helpen bij het afvoeren van gifstoffen. Daarnaast is het ook een slim idee om groene thee te gaan drinken, waarbij je gebruik kunt maken van matcha poeder. Dit type thee is namelijk rijk aan antioxidanten, terwijl het ook nog eens ontgiftend werkt voor je lever. Een andere goede ontgifter is kruidenthee, wat je kunt kopen in de natuurvoedingswinkel. Online kun je natuurlijk ook kruidenthee aanschaffen. Het is wel van belang om te controleren of je dit kunt drinken in combinatie met medicijnen als je dit gebruikt.

Vezelbommetjes

Naast drankjes is het ook zeker verstandig om vezelbommetjes te gaan eten als je bezig bent met een detox kuur. Het is wel verstandig om zo weinig mogelijk te eten, maar als je iets gaat eten dan moet dit voedsel veel vezels bevatten. Vezels zullen je namelijk helpen om je darmen schoon te houden. Van nature bevatten groentes en fruit veel vezels, dit moet je dus eigenlijk zo veel mogelijk eten. Als je het helemaal goed wilt doen dan moet je bijvoorbeeld artisjokken en avocado’s eten. Deze soorten bevatten namelijk extra veel voedingsvezels. Als je juist een groot fan bent van fruit en je wilt een vezelbommetje eten dan is het zeker slim om te kiezen voor een sinaasappel of wat frambozen. Vezels zitten trouwens ook in pitten en zaden, zoals bijvoorbeeld chiazaad en lijnzaad.

Kruiden en specerijen

Kruiden zijn echt wonderplanten op het gebied van het ontgiften van je lichaam. Het is dan ook zeker verstandig om ze toe te voegen aan je spinazie smoothie. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor peterselie, wat heel goed is voor de werking van je nieren. Dit is van belang, want je nieren spelen een essentiële rol bij het ontgiften van je lichaam. Ook kun je kiezen voor koriander, waar je heerlijke recepten mee kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan pesto, maar ook aan de fruitsappen. Zwarte peper is juist goed voor je lever, terwijl kurkuma gekenmerkt wordt doordat het een ontstekingsremmende functie heeft. Wil je je water een lekker smaakje geven? Kies dan voor citroensap.

Partnerbijdrage

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *