RSS
Zoeken

Zinzoekersweekend voor millennials op Ameland

Geplaatst op: 18 augustus 2020 - Categorie: Alles & Algemeen

Jelmer Kooistra, Agnes de Graaf en Sijbrand en Marjanne Alblas

HOLLUM - Pioniersplek De Plaats op Ameland organiseert van vrijdag 25 tot en met 27 september een zinzoekersweekend, speciaal gericht op millennials. De doelgroep staat erom bekend alle ballen in de lucht te houden, maar de tijd nemen om stil te staan bij jezelf is minder vanzelfsprekend. Daarom vindt het zinzoekersweekend er binnenkort plaats: drie dagen samen op zoek naar balans met God, jezelf en anderen. En dat in een ontspannen sfeer met Ameland als prachtig decor.

Zingeving en gezelligheid wisselen elkaar af dit weekend. Zo fietsen en wandelen de deelnemers een bijzondere route over het eiland, om letterlijk en figuurlijk te ontdekken welke voeding we als mens nodig hebben. Sijbrand Alblas, predikant-pionier en medeorganisator: "De route brengt ons onder meer langs de Kaasboerderij, Zuivelboerderij en molen. Voor de geestelijke voeding fietsen we langs de Kerken. We lezen hier ook bijbelteksten die ons inspireren en luisteren er naar passende liederen." De groep, minimaal tien en maximaal vijftien personen, wordt geherbergd in Groepshotel Suudwester in Hollum, slechts een hanenstap vanaf de Pioniersplek. Naast de activiteiten is er genoeg tijd voor ontspanning, bijvoorbeeld door muziek te maken en samen te eten.

‘Zingeving doet ertoe’
Millennials (veelal gedefinieerd als geboren tussen 1980 en 1996) krijgen volgens Alblas een hoop op hun bordje: "We willen alle ballen in de lucht houden, zoals presteren op je werk en contact onderhouden met vrienden en familie. Daarbij komt de invloed van social media en burn-outs die steeds vaker voorkomen." Dat levert vragen op, ondervindt Jelmer Kooistra aan den lijve in het dagelijks leven. Samen met Sijbrand en Marjanne Alblas en Agnes de Graaf organiseert hij het zinzoekersweekend: "Ik geloof absoluut in zingeving, het doet ertoe. Het is iets wat je misschien vaak onderdrukt, maar uiteindelijk begint het te kriebelen om eens stil te staan bij vragen als ‘wat doen we hier?’ of ‘waar gaan we naartoe?’. Als je samen bent en de verbondenheid voelt, is het veel makkelijker én leuker om op die antwoorden te komen."

Pioniersplek De Plaats
Het zinzoekersweekend wordt georganiseerd vanuit Pioniersplek De Plaats, waar sinds tweeënhalf jaar ook stiltewandelingen op de agenda staan. Zowel tijdens de lange als korte variant omarmt men de rust en ruimte van Ameland. Het plan voor een compleet zinzoekersweekend ligt al een tijdje op de plank maar komt, legt Alblas uit: "Het is heel goed om eens uitgebreid de tijd te nemen, om samen met vragen aan de slag te gaan die je bezighouden. Daarvoor organiseren we in september voor de eerste keer een heel weekend."

Aanmelden
Direct aanmelden of meer informatie? Stuur een mailtje naar De Plaats, via info@deplaats-ameland.nl.

 

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?