Bouw sociale huurwoningen van start 

BALLUM – Wethouder Theo Faber en Bart Borger van Bouwbedrijf Kolthof gaven dinsdag het startsein voor de bouw van zeventien huurhuizen. De eerste twaalf hiervan komen aan de Blieneweg, Tussen Dijken en Badweg in Hollum. In alle vier Amelander dorpen worden in totaal ruim veertig nieuwe huurwoningen gerealiseerd. De gemeente Ameland ontwikkelt de komende jaren tien locaties voor de bouw van meer dan honderd woningen. 

Bouwbedrijf Kolthof is gestart met de bouw van twaalf huizen aan de Blieneweg en Tussen Dijken en aan de Badweg in Hollum. Aansluitend volgen twee woningen aan de Hollumerweg te Ballum en drie woningen aan de Kwekerij in Nes. Vorige week is bij het ontgraven op de Badweg een oude rioolbuis gevonden waar mogelijk asbest in zit. De locatie wordt gesaneerd en daarna gaat aannemer Kolthof verder met de bouwwerkzaamheden. De sanering zal zoals het nu lijkt binnen twee weken plaatsvinden, waardoor de bouw geen vertraging oploopt. 

Voor de zomer van 2021 moeten de eerste nieuwe bewoners over de sleutel kunnen beschikken. Wethouder Faber: “We zijn blij dat we nu van start gaan met de bouw waardoor mensen die wachten op een huurwoning snel perspectief krijgen. Beweging op de woningmarkt is belangrijk voor de toekomst van Ameland. En we zijn ambitieus; in september ontvangt de gemeenteraad een kredietvoorstel voor de realisatie van de tweede fase, dat gaat om 26 huurwoningen. De komende tijd informeren we bewoners van Ameland over de volgende fasen van dit project. Het doel is om eind 2022 ruim veertig nieuwe woningen gereed te hebben voor verhuur”. 

Op de foto van links naar rechts: Ayla Schildkamp (Gemeentelijk Woningbedrijf Ameland), Theo Faber (Wethouder), Douwe Molenaar (Bouwkundig medewerker gemeente Ameland) en Bart Borger (uitvoerder Bouwbedrijf Kolthof).

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *