Zes aanhoudingen in Holwerd

HOLWERD – De controle, vrijdagmiddag 11 april, op verdovende middelen op de pier van Holwerd heeft geleid tot zes aanhoudingen. De politie controleerde met een speurhond op de aanwezigheid van drugs. Zes personen zijn aangehouden vanwege het bezit van een gebruikershoeveelheid drugs.

Vrijdagmiddag en -avond zijn de passagiers van vijf afvaarten gecontroleerd. Vijf meerderjarigen waren in het bezit van een gebruikershoeveelheid drugs. Nadat zij hiervan afstand hadden gedaan, konden zij hun weg vervolgen. Eén minderjarige was in het bezit van een gebruikershoeveelheid drugs. Hij moest mee naar het politieburea en kreeg een proces-verbaal aan de broek. De in beslaggenomen drugs worden vernietigd. Daarnaast werd er bij een minderjarige een kleine hoeveelheid alcoholhoudende drank aangetroffen. Ook dit is in beslag genomen.

Met de controle wil de politie laten zien dat drugshandel en –gebruik niet getolereerd wordt. Daarnaast was deze actie specifiek bedoeld om informatie te verzamelen over aanwezigheid van drugs onder passagiers die naar Ameland reizen.

Bron: Politie

>>> lees hier over de controle bij Holwerd

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *