Grote aanloop op boerderij De Jong

NES – De boerderij van Anne en Juulka de Jong aan de Verbindingsweg was vandaag druk bezocht. De boer en boerin hadden een open huis georganiseerd om hun moderne stal te laten zien aan wie dat wilde. En dat waren er velen.

>>> het artikel over het hoe en waarom van de nieuwe boerderij is te lezen in het Ameland inZicht magazine nummer zes (ligt nu in de winkel). Lees hier een fragment:

Nieuwe boerenschuur voor Anne de Jong

“Wat ga je er houden? Giraffen?
Anne en Juulka de Jong hebben hun boerderij en kampeerboerderij Het Zwanewater twee kilometer buiten Nes staan, aan de Ballumer kant van de hoge dijk. Het is de eerste boerderij die je aan de rechterkant van de weg tegenkomt als je van Nes naar Ballum rijdt. Met de rug naar de Zwanewaterduinen: een prachtige plek om te wonen en werken. Dat vinden ook Anne en Juulka. Sinds kort is hun schuur een blikvanger. Vanuit Nes gezien valt het meteen op: een hoge gevel priemt boven de dijk uit. De schuur is ruim 12 meter hoog en dat is een maat die opvalt op Ameland. “Wat ga je er houden?” vroeg een eilandgenoot aan De Jong. “Giraffen?”
 


>>> lees hier over Boeren op Ameland, het boek waar Anne de Jong de initiator van was

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *