Zeppelins boven Ameland

BALLUM – Zeppelinvluchten naar Ameland mogen toch. De Raad van State schoof de bezwaren van Waddenvereniging en Fryske Gea aan de kant. De natuurbeschermingsorganisaties vrezen voor verstoring van vogels en zeehonden.
Oud-Harlinger burgemeester Bé Jansema maakt zich al jaren hard voor zeppelinvluchten in het waddengebied. Hij mag nu vier weken lang proefvluchten maken boven de Waddenzee, de duinen van Ameland en de Noordzeekust.
De Stichting Zeppelinvluchten wil de aandacht trekken voor “nieuwe en duurzame vervoerssystemen”. De zeppelin gaat overdag vliegen en een vlucht gaat ongeveer 200 euro kosten. De sigaar gebruikt dezelfde vliegroute als de vliegtuigjes. Hoogwatervluchtplaatsen voor vogels en rustgebieden van zeehonden worden hierbij gemeden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *