Tijdelijk Provinciale Statenlid

LEEUWARDEN – Retze van der Honing uit Heerenveen (45) is woensdag geïnstalleerd tot tijdelijk lid van Provinciale Staten voor de fractie van GrienLinks.
Van der Honing neemt de plaats in van GrienLinks’er Theo van de Bles, die door omstandigheden zijn werkzaamheden als Statenlid tijdelijk heeft moeten neerleggen.
Het is in Provinciale Staten nog niet eerder voorgekomen dat een Statenlid tijdelijk wordt benoemd. De Kieswet biedt daartoe echter wel mogelijkheden als een Statenlid het lidmaatschap niet binnen acht weken zal kunnen hervatten.

Voor de fractie van GrienLinks gaat Van der Honing zich bezighouden met portefeuilles Zorg, welzijn, cultuur, financiën en economie.

De heer van der Honing woont in Heerenveen en werkt als teamleider personeel en organisatie bij Zorggroep Platein in Joure. Verder is hij eigenaar van Raat personeelsdiensten en is hij freelance webprogrammeur. Eerder was hij lid van de gemeenteraad van Heerenveen.
Bron: Provincie Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *