Rederij Doeksen Koninklijk

TERSCHELLING – “Hare Majesteit de Koningin heeft besloten het Recht tot het voeren van het Predikaat “Koninklijk” te verlenen aan Doeksen Transport Group te Rotterdam. De officiële naam is daarmee voortaan: Koninklijke Doeksen Transport Group.”

Deze mededeling deed de Commissaris van de Koningin in de provincie Fryslân John Jorritsma zaterdagmiddag 8 november tijdens een receptie op Terschelling ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de rederij. Jorritsma overhandigde namens de Koningin de officiële Oorkonde met de Koninklijke Beschikking aan directeur Jan Willem Doeksen van Doeksen Transport Group.

Rederij Doeksen is een begrip in het Noorden van Nederland als uitvoerder van de veerdiensten tussen Harlingen en Vlieland en Terschelling. De 100-jarige rederij staat voor een eeuw verbondenheid met de eilanden, hun bewoners en hun gasten. De onderneming heeft zich een positie verworven waarbij haar continue dienstverlening van groot belang is geworden voor de economische en sociale ontwikkeling van de eilanden.

Van een familiebedrijf dat zich aanvankelijk bezig hield met schelpenzuigen en zich later toelegde op het bergingswerk, is het bedrijf gaandeweg toegegroeid naar een klantgerichte organisatie die een modern ferrysysteem onderhoudt met state-of-the-art schepen. Tegenwoordig is Doeksen ook actief op het gebied van personenvervoer over water in de Randstad.
Bron: Provincie Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *