Zeer dichte mist in Limburg

WAGENINGEN – In het oosten, midden en zuiden komt dichte mist voor. Het zicht loopt daar terug naar 100 tot 200 meter. In Brabant en Zeeuws-Vlaanderen moet het verkeer rekening houden met zichtwaarden onder 100 meter en in Limburg is de mist volgens MeteoGroup zeer dicht met minder dan 50 meter. Even voor de klok van 6 uur was het zicht in Maastricht 32 meter. Weerstation Ell (bij Weert) noteerde 41 meter. Vooral op de A2 in het zuiden is de mist dus gevaarlijk.

Tussen 9 en 10 uur vanochtend moet de mist gaan oplossen. Vanuit het zuiden wordt droge en warme lucht aangevoerd, waardoor het snel zonnig wordt. Vanmiddag loopt de temperatuur bij weinig wind op naar 11 graden op de Waddeneilanden en 17 tot 19 graden op het vasteland. In Limburg wordt het voor de tweede keer dit jaar 20 graden.

Aan zee moeten mensen vanaf 14 uur rekening houden met zeewind. De temperatuur keldert dan in korte tijd van 17 naar 8 graden. Bovendien worden lage wolken en mistvelden aangevoerd, waardoor het weer op het strand snel kan omslaan. Achter de duinen blijft het zonnig en warm.

Komende nacht kan vooral in het zuidoosten opnieuw dichte mist ontstaan.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *