Zeepaardje terug in Hollum

HOLLUM – Het Zeepaardje, wie kent hem niet, ook al was hij jarenlang onder water. Het Zeepaardje aan de Westerlaan in Hollum werd Hagar en dit Vikingrestaurant werd De Vier Windstreken, maar nu is de naam weer terug. Otto en Rinske de Jong openden maandag 5 oktober hun hotel-pension en zij kozen voor de geliefde naam: het Zeepaardje. Koos Scherjon sprak het openingswoord en knipte het lint. Hij en zijn vrouw Corry zijn voormalige uitbaters van het Zeepaardje. Ze namen de zaak over van Gerrit en Jette Dokter. Het waren de Dokters die het pand de naam gaven, die uit zou groeien tot een begrip op het eiland.

Dokter schreef een prijsvraag uit en het Zeepaardje won. De cafetaria die in de slagerij van Dokter werd gevestigd en dat later een café werd, zou de naam beroemd maken. Het was er gezellig en druk. Onder het regime van de Scherjons groeide het zeepaardje uit tot een restaurant van naam. Zij zaten 20 jaar in het pand. Na hun afscheid kende het karakteristieke huis verschillende eigenaren. De uitbaters van Hagar, adepten van de themazaak, veranderden zonder historisch besef het interieur en het uiterlijk van het pand rigoureus en desastreus. Otto en Rinske de Jong hebben met hotel-pension het Zeepaardje het gebouw hersteld en verbouwd, waardoor dakpannen en kozijnen weer glimmen als vanouds. Het hotel met kamernamen in plaats van kamernummers laat haar gasten slapen Onder de diek, of In ut bos, of Onder de fuurtoren. Het eigen stempel van familie de Jong voegt nieuwe glorie toe aan de zaak met een naam van faam.

Hotel-pension het Zeepaardje kent tien kamers met in totaal 20 bedden. In de grootste kamers kunnen nog eens drie bedden worden bijplaatst. De prijzen van de kamers variëren van 59 euro tot 85 euro, inclusief ontbijt. Het hotel is ook in zijn geheel af te huren.

>>>de website van het Zeepaardje is te vinden op de Links-pagina onder de H van Hotel-pension

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *