Wolverwerkingsmachine uit Waddenfonds

Geplaatst op: 11 oktober 2021 - Categorie: Alles & Algemeen

LEEUWARDEN - De wolverwerkingsmachine voor het  Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude in Buren krijgt € 50.000,-- subsidie uit het Waddenfonds. Met de aanschaf van die machine kan de wol van eilander schapen op het eiland zelf worden verwerkt. De machine komt te staan in Museum Swartwoude te staan. Zo vindt het hele proces van scheren tot verkoop van wol producten straks volledig op Ameland plaats.

Het wolproject stimuleert de lokale economie en zorgt voor extra werkgelegenheid. In het museum kunnen tevens workshops, opleidingen en trainingen wolverwerking worden gegeven en vinden ouderen er mogelijk een dagbesteding. Dit circulaire project is vernieuwend: het brengt Amelanders werkzaam in de wol bij elkaar en er ontstaat samenwerking met isolatiebedrijven. De machine kost € 240.000,-. De subsidie van het Waddenfonds is € 50.000,-.

Nog meer subsidie
In juli van dit jaar kreeg het wolverwerkingsproject van Museum Swartwoude al € 75.000,-- subsidie uit het Iepen Mienskipsfûns
lees er hier over

Vijf lokale projecten
Het Waddenfonds steekt € 250.000,- in vijf projecten die de lokale gemeenschap en de leefbaarheid in de regio versterken. Het gaat om het maken van een centraal digitaal systeem met alle informatie over het erfgoed op de Wadden, de bouw van vier studio’s voor horecapersoneel op Vlieland, een nieuw dorpshuis in Termunten/Termunterzijl, de verbouw van het historische Harsta State in Hegebeintum en de aankoop van een wolverwerkingsmachine op Ameland. De projecten krijgen geld uit het Budget Lokale Innovaties (BLI) van het Waddenfonds, dat zich richt op de ontwikkeling van kleinschalige, vernieuwende en lokale projecten in het Waddengebied.

Relevante dossiers: Ondernemend Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?