Tip
Een tip of adverteren? Neem dan contact op met info@persbureau-ameland.nl.
Wokrestaurant krijgt wereldkeuken
De 4 Windstreken heeft Hoi in de keuken
HOLLUM – Bij de 4 Windstreken aan de Westerlaan in Hollum staat sinds kort een zilverglimmende poes in de vensterbank. Hij zwaait met zijn poot alsof hij zeggen wil: “Kom binnen mensen, hier kun je lekker eten.” De kat kwam samen met de Chinese kok aan in het restaurant. Kwong Hoi Hung (56), zijn achternaam is Kwong, zijn eerste voornaam is Hoi en de tweede voornaam is Hung, vertelt over de betekenis van de kat voor het raam. Het is een Chinees bijgeloof, zegt hij, dat de kat borg staat voor veel gasten en goede zaken. “Alle Chinese zakenmensen hebben zo’n kat.” Jørgen van Hiel van De 4 Windstreken is zeer content met zijn nieuwe kok. Hij was al een jaar bezig om een kok te vinden die de oosterse keuken beheerst. Het past in het concept Wereldkeuken. Spareribs, curries, wokgerechten en nu ook oude Chinese gerechten.
Het interieur van het restaurant is kleurrijk geworden. Schitterende foto’s van mensen uit alle windstreken hangen aan de muur en Hoi regeert in de keuken. “Ik noem hem Hung,” zegt Jørgen, “want als iedereen Hoi gaat roepen, dan moet hij constant opkijken.” Hoi is er wel aan gewend. Hij is geboren in Hong Kong en sinds 1973 in Nederland. Hij kwam in Groningen terecht bij vrienden die daar een Chinees restaurant hebben. Van daar reisde Hoi de Waddeneilanden af. Hij stond op Texel en op Vlieland in een restaurant. “Ik kom steeds weer bij eilanden terecht,” zegt de kok met enige verbazing. Erg vindt hij het niet. Kwong liet zich meteen als Amelander inschrijven om met zijn quad op het strand te kunnen rijden.
Ameland gaat met De 4 Windstreken een wereldtijd tegemoet met een prachtige kaart, een goede kok, een mooi restaurant en ook nog eens betaalbare afhaalmenu’s zoals we van een Chinees gewend zijnd zijn. “Dit kan wel eens weer!” zegt een Hollumer die op de tweede dag dat het restaurant de nieuwe kaart voert een afhaal Tjap Tjoy haalt met nasi en kroepoek.