Witte pakken op Ameland

HOLLUM –  Witte pakken op Ameland. Ambulancemedewerkers die van onder tot boven in een beschermend pak zitten en zo een patiënt vervoeren en op de coronaboot van Veltman zetten. Die scene heeft zich op Ameland al afgespeeld en toch is er nog geen positieve test op het eiland gemeld. Als iets op corona lijkt hoeft het nog geen corona te zijn; voorzorg boven alles.

Op Ameland zijn wel de eerste coronatests afgenomen. Tot nu toe waren die negatief en was er wel sprake van klachten maar werden die niet veroorzaakt door het vermaledijde virus. Diverse eilanders zaten in thuisisolatie, omdat ze klachten hadden die bij corona leken te horen. Of die mensen ook zijn getest is niet bekend.

Vorige week vertelde huisarts Jac Jacobs nog dat de samenwerkende zorgverleners de coronacrisis op het eiland aankunnen. 

De oproep van burgemeester Leo Pieter Stoel om niet naar Ameland te komen is nog steeds van kracht.

lees hier Ameland kan coronacrisis aan

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *