Eerste coronabesmetting op Ameland vastgesteld 

BALLUM – Op Ameland is voor het eerst een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat maakt burgemeester Leo Pieter Stoel vandaag bekend. De zieke is geen inwoner van Ameland, maar was op bezoek bij een familielid. De patiënt is dinsdag met de aangepaste boot van Veltman naar de wal gebracht en verblijft in het ziekenhuis. 

De besmetting op Ameland is bevestigd door GGD Fryslân. Omwille van de privacy wordt geen verdere informatie vrijgegeven over de patiënt. De directe omgeving van de patiënt is geïnformeerd en de gebruikelijke maatregelen zijn genomen. 

“We wisten allemaal dat het virus Ameland niet zou overslaan”, zegt burgemeester Leo Pieter Stoel. “Het was een kwestie van tijd dat het hier ook de kop zou opsteken. Toch is dit nieuws voor iedereen op het eiland een schok. Ik wens de patiënt sterkte en beterschap. Ik leef me met de familie die zich op dit moment zorgen zal maken. En ik spreek de wens uit dat we elkaar zoveel mogelijk helpen en steunen om deze moeilijke periode door te komen.” 

“Daarnaast wil ik iedereen graag op het hart drukken hoe belangrijk het is om de landelijke maatregelen in acht te nemen. Juist nu we officieel weten dat het virus ook op het eiland is, is het van groot belang om de richtlijnen nauwgezet te volgen. Houd ten minste 1,5 meter afstand tot ieder niet-gezinslid. Doe dat thuis, maar ook op straat en in de supermarkt. Ga niet met meer dan twee mensen bij elkaar zitten en blijf bij koorts en verkoudheid in het gezin thuis. Alleen samen krijgen we corona onder controle.” 

De website van de gemeente Ameland is veel informatie te vinden over corona, inclusief links naar de websites van de Rijksoverheid, GGD Fryslân en het RIVM. Het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid is 0800-1351. Voor specifieke gezondheidsvragen kunnen inwoners van Fryslân bellen met GGD Fryslân: 088 22 99 333.

Bron: Gemeente Ameland

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *