RSS
Zoeken

Winnaars jubileumfotowedstrijd It Fryske Gea

Geplaatst op: 27 juni 2020 - Categorie: Alles & Algemeen

Foto Isabelle Cornet

BEETSTERZWAAG - Met de bekroning van drie foto’s is het tweede seizoen van de jubileum-fotowedstrijd Kiek’es! van It Fryske Gea afgerond. De voorjaarsserie is gewonnen door Noortje Russel uit Boijl. Zij won met haar inzending ‘Bepareld’ een weekendje weg in een huisje van Buitenleven Vakanties. Isabelle Cornet kreeg de tweede prijs met ‘In de vroege ochtend’en Ron Meijer werd derde met ‘Ochtend aan zee’.

It Fryske Gea bestaat dit jaar 90 jaar. De jarige natuurbeschermingsorganisatie nodigt bezoekers van haar natuurgebieden uit hun mooiste momenten te delen. Enkele honderden mensen stuurden hun ene speciale, unieke moment van afgelopen voorjaar in.

Vak- en publieksjury
De vakjury mocht het grote aantal inzendingen terugbrengen naar tien genomineerden. “Het was geen makkelijke opdracht. Er waren veel meer inzendingen dan het seizoen hiervoor. Bovendien was de

kwaliteit van de inzendingen zeer hoog. We ontvingen echt geweldig mooie foto’s, maar we mochten er maar tien nomineren en dat is uiteindelijk gelukt!”, aldus jurylid Anton Huitema. Het publiek kon vervolgens online stemmen op de tien nominaties. Noortje Russel kreeg de voorkeur met 131 stemmen.

Nieuw seizoen
Het derde seizoen van de fotowedstrijd Kiek’es! is inmiddels gestart. De zomer! Huitema: “Aan de foto’s kun je gewoon zien dat de makers ervan genieten van de natuur. Bij sommige foto’s is het ook net of je de natuur kunt aanraken. Zo scherp, zo mooi van kleur, zo natuurlijk. De volgende periode zullen we het jureren dan ook ongetwijfeld weer met veel plezier doen!”
Wie een uniek zomermoment met een camera wil insturen, kan het tot en met 6 september zelf plaatsen op de website van It Fryske Gea via www.itfryskegea.nl/kiek-es

 

Foto Noortje RusselFoto Ron Meijer

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?