Winnaars jubileumfotowedstrijd It Fryske Gea

BEETSTERZWAAG – Met de bekroning van drie foto’s is het tweede seizoen van de jubileum-fotowedstrijd Kiek’es! van It Fryske Gea afgerond. De voorjaarsserie is gewonnen door Noortje Russel uit Boijl. Zij won met haar inzending ‘Bepareld’ een weekendje weg in een huisje van Buitenleven Vakanties. Isabelle Cornet kreeg de tweede prijs met ‘In de vroege ochtend’en Ron Meijer werd derde met ‘Ochtend aan zee’.

It Fryske Gea bestaat dit jaar 90 jaar. De jarige natuurbeschermingsorganisatie nodigt bezoekers van haar natuurgebieden uit hun mooiste momenten te delen. Enkele honderden mensen stuurden hun ene speciale, unieke moment van afgelopen voorjaar in.

Vak- en publieksjury

De vakjury mocht het grote aantal inzendingen terugbrengen naar tien genomineerden. “Het was geen makkelijke opdracht. Er waren veel meer inzendingen dan het seizoen hiervoor. Bovendien was de

kwaliteit van de inzendingen zeer hoog. We ontvingen echt geweldig mooie foto’s, maar we mochten er maar tien nomineren en dat is uiteindelijk gelukt!”, aldus jurylid Anton Huitema. Het publiek kon vervolgens online stemmen op de tien nominaties. Noortje Russel kreeg de voorkeur met 131 stemmen.

Nieuw seizoen

Het derde seizoen van de fotowedstrijd Kiek’es! is inmiddels gestart. De zomer! Huitema: “Aan de foto’s kun je gewoon zien dat de makers ervan genieten van de natuur. Bij sommige foto’s is het ook net of je de natuur kunt aanraken. Zo scherp, zo mooi van kleur, zo natuurlijk. De volgende periode zullen we het jureren dan ook ongetwijfeld weer met veel plezier doen!”

Wie een uniek zomermoment met een camera wil insturen, kan het tot en met 6 september zelf plaatsen op de website van It Fryske Gea via www.itfryskegea.nl/kiek-es

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *