Mooiste fotolocaties van Noord-Nederland

NIJKERK – Van de Waddeneilanden tot de Rottige Meente en van Hindeloopen tot de Alde Feanen. Friesland is rijk aan natuur en een waar paradijs voor natuur- en landschapsfotografen. Het boek Mooiste fotolocaties van Noord-Nederland geeft talrijke tips en laat de mooiste locaties zien. Anja Brouwer, geboren en getogen op Ameland, droeg aan het boek bij.

Het probleem voor elke natuur- en landschapsfotograaf is dat je al deze gebieden niet tot in detail kunt kennen. Niet als je in Friesland woont, laat staan als je er met vakantie gaat. Het gevolg is dat veel fotografen niet de foto’s maken die ze zouden kunnen maken als ze de juiste kennis zouden hebben. Een team van natuur- en landschapsfotografen uit Friesland bedacht hiervoor de oplossing.

Met grote toewijding hebben zij het afgelopen jaar gewerkt aan een encyclopedische uitgave met daarin alle fotogenieke natuurgebieden van Friesland. Samen met Groningen en Drenthe vormt dit een uniek naslagwerk voor Noord-Nederland.

Elk gebied wordt beschreven aan de hand van een aantal exacte gps-coördinaten, variërend van twee tot soms wel tien. Bij elk van deze exacte locaties lees je wat je kunt fotograferen (van een waanzinnig landschap tot een bijzonder insect en van een kleurrijke plant tot grote groepen vogels) en in welke maanden van het jaar je er moet zijn. Maar daar blijft het niet bij, ook de beste weersomstandigheden, het beste moment van de dag en een overzicht van de belangrijkste voorkomende dieren en planten er voor komen vind je in deze uitgave.

Op gedetailleerde kaartjes is de exacte ligging van de locaties aangegeven, evenals alle relevante parkeerplaatsen.

De titel van het boek luidt: De mooiste fotolocaties – Noord-Nederland.

In bijna 400 pagina’s komen 160 verschillende natuurgebieden en meer dan 650 exacte gpslocaties uit de provincies Friesland, Groningen en Drenthe aan bod. Niet eerder verscheen er zo’n compleet overzicht van natuurgebieden in het noorden van Nederland. Daarmee is dit boek niet alleen interessant voor fotografen, maar voor iedere natuurliefhebber die mooie plekjes en bijzondere soorten wil ontdekken.

Vanaf eind juni is het boek verkrijgbaar via de boekhandels.

Het boek kost € 44,90

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *