Je gaat op reis en neemt een tas mee, maar welke?

LEEUWARDEN – Er gaan heel wat benamingen rond voor een tas waarin je alles opbergt dat mee op reis moet. Van een reistas tot een travelbag, en van een rugzak tot een weekendtas of outdoorbag. Welke is de meest geschikte voor jou? We noemen er een aantal.

Een reistas kan natuurlijk elke tas zijn die geschikt is om mee op reis te gaan. Wie denkt: ik heb er nog wel eentje op zolder liggen, zal verbaasd staan over de hoeveelheid reistassen die tegenwoordig worden aangeboden van een prachtige kwaliteit. Van echte duffels van Kipling, Burkely en Calvin Klein tot reistassen van Ted Baker en Still Nordic. En nog veel meer.

Tas als handbagage, controleer het formaat

In een reistas moet wel wat bagage passen voor een flink aantal dagen. In ieder geval voor een week. Broeken, overhemden of jurkjes en jeans en een paar schoenen moeten er met gemak inpassen. Voeg daar een flinke toilettas aan toe en een goed boek en je kunt op pad. Wil je zo’n tas als handbagage in een vliegtuig meenemen dan is het goed om de formaten daarvoor te checken bij de verschillende luchtvaartmaatschappijen om er zeker van te zijn dat je de tas bij je stoel mag hebben.

Ook in een weekendtas wil je veel mee kunnen nemen

Een weekendtas mag kleiner zijn, omdat deze voor maximaal drie dagen reizen wordt gereserveerd, maar eerlijk is eerlijk, neem je dan minder mee dan voor een week? Vaak niet. Dus de echte weekendtas mag best een flinkerd zijn. Bijvoorbeeld zo’n mooie leren van Castelijn & Beerens. Zo’n tas laat je overigens nooit op zolder liggen, die is daar veel te mooi voor. Die heb je gewoon in je slaapkamer staan of in de kast in de hal. Ook Tommy Hilfiger heeft prachtige exemplaren en wat te denken van Rains (weekend duffel bag).

Dat kan prima, je laptop mee in een rugzak

En dan de rugzak. Je kunt natuurlijk voor een enorme outdoor rugzak kiezen, maar als jij een dag of twee op pad gaat en je laptop mee wilt, dan heb je aan een wat grotere rugzak genoeg. Je hebt je handen vrij en alles compact bij je met zo’n laptop rugzak. Die van Dakine zijn fantastisch, daar kun je goed mee op pad. Fjällraven heeft prachtige grote exemplaren, net als Herschel overigens. Kortom, als jij je laptop veilig mee op reis wil nemen, zijn er mogelijkheden genoeg.

Partnerbijdrage Twenty4 Webvertising

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *