Maatregelen om containerverlies te voorkomen

DEN HAAG – De Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV), onder voorzitterschap van Jeroen ‎Dijsselbloem schrijft in haar rapport dat Nederland in samenwerking met de Waddenstaten Duitsland en Denemarken het initiatief moet nemen voor een concreet voorstel met maatregelen voor de internationale containerscheepvaart om containerverlies op de noordelijke en de zuidelijke vaarroutes ten noorden van de Waddeneilanden te voorkomen.

De OVV doet de volgende aanbeveling in het rapport dat vandaag uitkomt: "Het minimaliseren van de risico’s van containerverlies op de twee vaarroutes ten noorden van de Waddeneilanden vergt een integrale aanpak door de betrokken partijen: de containerscheepvaartsector, de IMO (Internationale Maritieme Organisatie) en de Nederlandse overheid. In het internationale onderzoek naar de toedracht van het voorval met de MSC ZOE en dit onderzoek naar risico’s op de vaarroutes ten noorden van de Waddeneilanden worden aanbevelingen gedaan om containerverlies nabij het Waddengebied te voorkomen. De aanbevelingen van beide onderzoeken moeten in samenhang worden beschouwd."

lees hier meer over 'Veilig containertransport ten noorden van de Waddeneilanden. Lessen na het containerverlies van de MSC ZOE'

Dossier Zeecontainers

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *