RSS
Zoeken

Maatregelen om containerverlies te voorkomen

Geplaatst op: 26 juni 2020 - Categorie: Alles & Algemeen

DEN HAAG - De Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV), onder voorzitterschap van Jeroen ‎Dijsselbloem schrijft in haar rapport dat Nederland in samenwerking met de Waddenstaten Duitsland en Denemarken het initiatief moet nemen voor een concreet voorstel met maatregelen voor de internationale containerscheepvaart om containerverlies op de noordelijke en de zuidelijke vaarroutes ten noorden van de Waddeneilanden te voorkomen.

De OVV doet de volgende aanbeveling in het rapport dat vandaag uitkomt: "Het minimaliseren van de risico’s van containerverlies op de twee vaarroutes ten noorden van de Waddeneilanden vergt een integrale aanpak door de betrokken partijen: de containerscheepvaartsector, de IMO (Internationale Maritieme Organisatie) en de Nederlandse overheid. In het internationale onderzoek naar de toedracht van het voorval met de MSC ZOE en dit onderzoek naar risico’s op de vaarroutes ten noorden van de Waddeneilanden worden aanbevelingen gedaan om containerverlies nabij het Waddengebied te voorkomen. De aanbevelingen van beide onderzoeken moeten in samenhang worden beschouwd."

lees hier meer over 'Veilig containertransport ten noorden van de Waddeneilanden. Lessen na het containerverlies van de MSC ZOE'

Dossier Zeecontainers

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?