Winnaars fotowedstrijd Noordzee bekend

UTRECHT – Wie maakt de mooiste foto van de Noordzee? Daar draaide de fotowedstrijd van Stichting De Noordzee om. Inmiddels zijn de winnaars van deze fotowedstrijd bekend. De wedstrijd werd georganiseerd in het kader van het jubileum van de natuur- en milieuorganisatie die zich al veertig jaar sterk maakt voor de bescherming en het duurzaam gebruik van de zee. Het doel was om samen de schoonheid van en de liefde voor de Noordzee te delen.

En dat is gelukt: maar liefst 1467 strand- en zeeliefhebbers stuurden een foto in. Sereen, woest, uitgestorven, romantisch, en met luchten in alle kleuren van de regenboog: het bleek maar weer dat de Noordzee vele gezichten heeft.

De jury, die onder andere bestond uit een van de eerste werknemers van Stichting De Noordzee, een fotograaf en een poëtische surfster, koos vijf winnaars uit. Dit zijn Yvonne van Haaften, Ingrid van Leeuwen, Arie van Duijn, Sophie Oberink en Tamara Cieremans. Zij brachten de Noordzee en alle gevoelens die ze oproept volgens de jury fantastisch in beeld.

Yvonne van Haaften won de hoofdprijs: een workshop op het strand met een marien ecoloog en een strandafvalexpert. De vier anderen worden beloond met een boek over de Noordzee. De fotowedstrijd werd mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedsel.

Naast een foto werd ook gevraagd om de zin “Ik houd van de Noordzee, omdat” af te maken. Yvonne van Haaften schreef: “Ik houd van de Noordzee, omdat de kracht en oneindigheid van de zee mij onwijs aantrekt.” Alle foto’s en het hele juryrapport zijn hier te bekijken.

Bron Stichting De Noordzee

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *