Wetterskip Fryslân zet deuren van vernieuwde kantoor open

LEEUWARDEN – In juni betrok Wetterskip Fryslân haar verbouwde hoofdkantoor. Zaterdag 15 oktober laten wij vol trots aan belangstellenden onze vernieuwde en duurzame werkplek zien. Tijdens het open huis geven we rondleidingen en vertellen onze medewerkers over het waterschapswerk.

Het gebouw wordt verwarmd met aardwarmte, zonnecollectoren zorgen voor warm water en wc’s worden doorgespoeld met hemelwater. We wekken met meer dan 1.000 zonnepanelen alle benodigde stroom op.

Ontmoet onze medewerkers

Tijdens het open huis worden er rondleidingen door het kantoor gegeven en presenteert het waterschap een aantal van haar meest innovatieve projecten. En er is meer te doen: muskusrattenbestrijders vertellen over hun werk, de afdeling onderhoud is aanwezig met een onderhoudsbus en duikersspuit en bezoekers kunnen zien hoe je van gebruikt toiletpapier tot asfalt komt.

Voor de kinderen: een grote boodschap en theater

Het open huis is ook leuk voor kinderen. Zij kunnen knutselen, quizzen en werken aan een ‘grote boodschap’. ‘s Middags zijn er twee theatervoorstellingen en buiten het kantoor staat een springkussen.

Waar en wanneer

Het open huis is zaterdag 15 oktober van 10 tot 16 uur. Het kantoor van Wetterskip Fryslân is gevestigd aan Fryslânplein 3 in Leeuwarden. Meer informatie over het open huis en de route naar het kantoor staat op wetterskip.nl/openhuis.

Week van Ons Water

Het open huis vindt plaats in de landelijke Week van Ons Water. Er zijn in deze week meer leerzame en leuke activiteiten. In Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden is tot 30 oktober het waterspektakel ‘Wetter-water ondersteboven’. De expositie Kijk op de dijk in Natuurcentrum Ameland laat bezoekers met virtual reality ervaren dat veilig wonen onder de zeespiegel niet vanzelfsprekend is. En het Werelderfgoed Woudagemaal in Lemmer staat van dinsdag 18 oktober tot en met donderdag 20 oktober onder stoom. Een unieke kans om het grootste, nog werkende stoomgemaal ter wereld in actie te zien. Kijk voor meer informatie op wetterskip.nl/openhuis en weekvanonswater.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *