Wethouders verdienen meer

BALLUM – De wethouders van Ameland verdienen meer dan ze nu krijgen. Wat de gemeenteraadsleden betreft krijgen de wethouders die bij de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen worden gekozen een bijna volle baan uitbetaald. Op dit moment is de bezoldiging van de wethouders van een kleine gemeente als Ameland 75% van een volledige baan. De werkzaamheden stijgen boven deze driekwartbetrekking uit. Het werk is niet te doen in de 27 uur die er voor staan, weten de raadsleden.

Tineke Hemminga (PvdA) moet toch even kwijt dat ze het moeilijk heeft met de salarisverhoging. Politieke ambtsdragers doen het werk ook uit politiek idealisme, vindt het raadslid dat wethouder was in een vorig college.”Je weet dat je niet de beloning krijgt voor wat je aan uren besteedt.” Haar bezwaar is niet zo groot dat ze tegen stemt. Unaniem stemt de raad voor salaris dat past bij een 90% betrekking voor de komende wethouders.

Een verhoging naar een tijdsbestedingsnorm van 100% is op grond van het rechtspositiebesluit wethouders niet mogelijk. Dan is provinciale goedkeuring vereist.

>>> lees hier meer over de raadsvergadering van 25 mei 2009.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *