Wethouder Ameland gaat klooster in

ZWOLLE – Wethouder Peter Pot (A’82) wordt de nieuwe directeur van het Dominicanenklooster in Zwolle, meldt De Stentor.

Pot is sinds mei 2017 wethouder van Ameland voor de partij Ameland’82. Na een moeizame formatie toverde A’82 een wethouder van de vastewal uit de hoge hoed. Die trad samen met Piet IJnsen van Algemeen Belang Ameland aan in een nieuw college.

De wethouder blijft zijn functie op Ameland tot de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 uitoefenen, volgens de Zwolse krant. Wel start hij in februari gedeeltelijk bij het Dominicanenklooster.

Peter Pot is als directeur verantwoordelijk voor het aanbod van inhoudelijke programma’s en voor de bedrijfsvoering van het Dominicanenklooster. De functie betreft een combinatie van zakelijk en levensbeschouwelijk ondernemen. Het inhoudelijke programma betreft bijeenkomsten en activiteiten rond geloof, actuele maatschappelijke thema’s, zingeving, kunst en cultuur. De bedrijfsvoering betreft onderhoud van het monumentale complex (kloostergebouw en kerkgebouw), woonruimten voor paters en studenten, verhuur van zalen, verhuur van circa 50 kantoorruimten en ruimten voor kleine bedrijfjes.

Pot: "Tot de verkiezingen van maart 2018 ligt mijn focus op het wethouderschap op Ameland. De wens van het bestuur van het Dominicanenklooster was dat ik de nieuwe functie zou aanvaarden per 1 januari 2018. In goed overleg met dit bestuur en met het bestuur en de fractie van Ameland’82 is afgesproken dat ik tot 1 februari fulltime aan het werk ben op Ameland. In de maanden februari en maart zal dit parttime zijn en vanaf 1 april ga ik volledig over naar de nieuwe functie. Ik wil graag mijn klus op Ameland afmaken en tot de verkiezingen een bijdrage leveren aan de bestuurlijke stabiliteit op Ameland. Dat doe ik met plezier."

De vacature van directeur Dominicanenklooster kwam voorbij in de tweede helft van september. 

Zie ook de site: www.kloosterzwolle.nl

lees hier het bericht in De Stentor

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *