Wethouder niets toe te voegen – Jonkers reageert

HOLLUM – In de media verschijnen diverse uitspraken van bestuurders in de zorgsector over de organisatie van de ouderenzorg in Noordoost Friesland, die de zorg op Ameland raken.

Lees hier over Vangnetstichting Pasana opgeheven met uitspraken van Kwandrantman Roelof Jonkers.

Kwadrant zou op Ameland al in gesprek zijn om met alle zorgaanbieders iets, een gemeenschappelijk zorgbedrijf bijvoorbeeld, te organiseren. Er zou een plan in de maak zijn en Roelof Jonkers van Kwadrant meldt dat de zorg niet per se in de huidige gebouwen hoeft plaats te vinden. Of dat specifiek om De Stelp gaat is nog niet duidelijk.

Voor alle drie de onderwerpen (in gesprek met alle zorgaanbieders, ouderenzorgplan en huisvesting) is een reactie van wethouder Linda van der Deen gevraagd.

Via de afdeling communicatie laat wethouder weten: “De gemeente heeft op dit moment niets toe te voegen hieraan. Voor inhoudelijke vragen over de (ouderen)zorg op Ameland verwijzen we je naar Kwadrant.”

Roelof Jonkers van Kwadrant zegt er, via hoofd communicatie Peter Grondsma, het volgende over: "De KwadrantGroep is al enige tijd in gesprek met de gemeente Ameland, De Friesland Zorgverzekeraar en thuiszorg Het Friese Land. Inzet is het maken van een plan voor toekomstbestendige zorg op het eiland. Die gesprekken zijn constructief van aard. Zodra er meer duidelijk is, zullen we dit bekendmaken."

Grondsma: "De opmerking van Roelof Jonkers over kleinere wooneenheden sloeg niet specifiek op Ameland. Hij had het over ontwikkelingen in de ouderenzorg in het algemeen en wat Pasana betreft over de zorg in de regio Noordoost-Friesland en op de Waddeneilanden. Onze inzet is er op gericht om in dit gebied zo lang mogelijk zorg te bieden aan ouderen op het platteland in eigen dorp, en aan ouderen op de eilanden onder de vuurtoren."

En over de gebouwen: "De heer Jonkers herhaalde tijdens de bijeenkomst (de terugblikbijeenkomst waar ook de vangnetstichting werd opgeheven-red.) dat de KwadrantGroep de geboden zorg in het genoemde gebied garandeert, maar niet per se hetzelfde gebouwenbestand. Hij voegde er aan toe dat we op sommige plekken de komende jaren mogelijk over zullen gaan naar andere zorgconcepten en kleinere woonvormen." Wat Kwadrant betreft staan alle opties nog open.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *