Regionaal al 6 zomerse dagen – op Ameland heerlijk

WAGENINGEN – De eerste helft van mei heeft tot nu toe in De Bilt al 4 zomerse dagen opgeleverd. Landinwaarts kwam het volgens MeteoGroup regionaal zelfs tot zes dagen met temperaturen van 25 graden of meer. 

De hoogste temperatuur werd op 7 mei gemeten in Hoek van Holland. Het werd daar toen 27,6 graden, goed voor een derde plek in de lijst met dagrecords van 7 mei. 

Koude Pinksterdagen

Vandaag is voorlopig de laatste dag met veel zon en hoge temperaturen. Met een naar noord tot noordwest gedraaide wind wordt de komende dagen namelijk koude lucht vanuit de Poolstreek bij ons aangevoerd en daarmee wordt het dit Pinksterweekend maximaal 11 of 12 graden. Wolkenvelden en wat zon wisselen elkaar af, en dagelijks valt een aantal buien, de meeste op zondag. De Pinsterdip is maar van korte duur, want in de loop van volgende week lijkt het volgens MeteoGroup alweer iets warmer te worden..

Bron MeteoGroup

⇒ zwemmen in de Noordzee? Lees dit eerst even.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *