Wethouder Ameland weer tik op de vingers

BALLUM – Wethouder Nico Oud kreeg voor de zoveelste keer een tik op de vingers. Ditmaal tijdens de raadsvergadering van 28 januari.

Het parkeerterrein aan de Jan Jacobsweg in Hollum is niet aangelegd volgens raadsbesluit. Een brede strook van het terrein werd niet bestraat met groeistenen. De kleischelpen die op de rest van het parkeerterrein zijn verwijderd, zijn hier blijven liggen. De groeistenen zouden een rioleringsysteem overbodig maken, maar toch werd er een riolering aangelegd. Het was de ambtenaar die het besluit nam dat de reconstructie anders werd uitgevoerd dan de raad had besloten.“Ik ging er net als de raad van uit dat het volgens het raadsbesluit zou gaan,” zegt Oud. Hij wist nergens van, bekent hij. En: “De ambtenaar heeft het met de beste bedoelingen gedaan.”

Nico Oud is in zijn carrière als wethouder al menig keer voor de voeten geworpen dat hij niet klaar is voor het wethouderschap, zijn ambtenaren onvoldoende aanstuurt en niet weet wat er gaande is. Oud overleefde in 2011 al eens een Motie van Treurnis, die wel werd ingediend maar niet werd gesteund door de meerderheid van de raad. Hij had subsidie voor energiebesparende middelen niet correct verdeeld. Onder zijn bewind werd een weg aangelegd die te smal bleek te zijn toen hij klaar was en nu is het weer een parkeerterrein waar het niet goed is gegaan.

“De portefeuillehouder moet zich bedenken of dit zo wel verder kan,” stelt raadslid Piet IJnsen van Algemeen Beland Ameland. Het was deze fractie die vragen stelde over het parkeerterrein. De onbevredigende antwoorden van de wethouder blijven vooralsnog zonder consequentie.

InfoNu

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *