Westers wil wellness op Ameland

Geplaatst op: 03 juli 2012 - Categorie: Gemeente & Politiek

BALLUM – Harry Westers van Westcord Hotel Noordsee wil een Thermen & Spa op het eiland openen. Westers, die ook hotels heeft op Terschelling en Vlieland, wil daarvoor het verpauperde zwembad Aqua Plaza ombouwen tot een wellnescentrum, Hotel Noordsee opwaarderen en hoogwaardige hotelaccommodatie bijbouwen. Alvorens Westers overgaat tot het verder uitwerken van de plannen, hoort hij graag van de Amelander raad of die er wel iets in ziet. Het bestemmingsplan moet er voor worden gewijzigd, want bij het voormalige zwembad mogen geen extra huisjes worden gebouwd.

Dirk Brouwer van Ameland’82 (A’82) zegt ter vergadering zijn medewerking al toe. Er is nu een ondernemer die wat aan de verpauperde boel wil doen en die kans moet Ameland niet laten ontglippen, is zijn visie. Dat het plan voorziet in extra hotelunits ziet Brouwer niet als een bezwaar. “De units zijn nodig om het spul rendabel te maken.” Raadslid Bert Cordes van CDA heeft meer problemen met de plannen. Hij maakt zich zorgen om de extra druk op de Strandweg en hij wil niet dat in De Vleijen wordt gebouwd. Daar is recreatieterrein De Vleijen niet voor aangelegd, meent de CDA’er. Zijn fractie hecht eraan dat de hotelgasten op eigen terrein parkeren.

Wet houder Will Bakema breekt een lans voor Westers: dit is de enige locatie waar grootschalige wellness mogelijk is.
Wethouder Nico Oud brengt fijntjes nog even de verkiezingsprogramma's van de verschillende fracties in herinnering. Daarin reppen de eilander partijen dat wellness een kans is voor het eiland èn dat ze tegen grootschaligheid zijn.

De fracties laten nog niet het achterste van hun tong zien. Ook niet na aandringen van Cordes om zich uit te spreken. De CDA, A’82 en VVD geven die duidelijkheid. CDA is voor een wellnessvoorziening en opwaarderen van hotel Noordsee als er voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein is. De VVD staat pal achter de plannen. Ameland beurt bij succes van de spa meer toeristenbelasting. “De ondernemer moet enige vrijheid krijgen om zijn werk te kunnen doen,” poneert André Tuil het liberale standpunt. Algemeen Belang Ameland vindt het nu gepresenteerde plan te onduidelijk. De raadsleden van deze fractie willen eerst een duidelijker beeld van de bouwmassa alvorens zich aan het plan te binden. Ook de PvdA wil weten hoe het gebouw er uit komt te zien. Verpaupering aanpakken en een injectie geven aan het zwembadgebied is prima, maar de PvdA wil geen hoog gebouw.

Zomers adverteren

Westers had tijdens de raadscommissievergadering aanwezig zullen zijn om vragen van raadsleden te beantwoorden, maar hij was er niet.

Op 16 juli discussieert de raad verder over dit onderwerp en volgt een besluit.

>>> lees hier over Westcord Hotel Noordsee

>>> wilt u met uw bedrijf een pagina op InfoNu, neem dan contact op met info@persbureau-ameland.nl

>>> beluister hier Harry Westers en Cinto Prosperi in een repo van Omrop Fryslân 

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?