Westers keert Waddeneilanden rug toe

HOLLUM – Harry Westers is helemaal klaar met de Waddeneilanden, zo liet hij Omrop Fryslân weten. De horecaondernemer komt van Vlieland en heeft daar een hotel, net als op Terschelling en Ameland. Op Terschelling stootte hij zijn neus tegen actiegroep Dellewal en op Ameland zet actiegroep Waakvlam hem een poot dwars. Overal waar de hotelman komt met nieuwe plannen wordt hij met een open champagnefles begroet, behalve op de Waddeneilanden. Daar vinden ze zijn plannen steevast te groot.

De zwaar teleurgestelde Westers is dan ook helemaal klaar met de Waddeneilanden en hij verwijt gemeente Ameland onbehoorlijk bestuur. Omrop Fryslân reporter Feike Wouda kreeg Westers niet live in de uitzending, maar sprak wel met hem aan de telefoon. Westers was woedend. Hij beraadt zich op een claim aan het adres van de gemeente. Hij heeft jaren in het plan gestoken en geïnvesteerd in het ontwerp.

Hielke Tillema, projectontwikkelaar van Kontour Vastgoed en in dit project partner van Westers, is voorzichtiger in zijn commentaar. Hij sluit niet uit dat het project wordt aangepast en doorgezet zonder de steun van de Harry Westers.

Benno Hesselink verwoordt een tevredenheid bij de meeste leden van actiegroep Waakvlam. De actiegroep is niet tegen een wellnessvoorziening, maar wel tegen ‘grootbouw’. “Westers had al lang kunnen bouwen als hij binnen de kaders was gebleven,” zegt Hesselink. Hij benadrukt ook dat dit project niet moet worden gezien als een gift aan Ameland. Het is gewoon een project van een ondernemer die een kans ziet om geld te verdienen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *