Wellnessdorp op Ameland? NEE!!

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. Inzendingen die anoniem worden gestuurd worden niet geplaatst. In het uiterste geval kunnen de stukken geplaatst worden zonder dat de naam er bij wordt vermeld.

Wellnessdorp op Ameland? NEE!!

De leden van de Amelander Gemeenteraad bepalen vanavond, namens de eilander bevolking, of er wel of niet een wellness-dorp de contouren noordelijk van het dorp Nes verder gaan verpesten.

De VVV-directeur heeft al gelobbyd met een ”prachtige brief” hoe goed of dat wellnessgebeuren voor ons eiland is.

De vraag is nu of de raadsleden hierover een wijs besluit gaan nemen of eurotekens zien en geen weerstand durven, kunnen, of willen bieden.

Afhankelijk van hen wordt ons eiland bij een ”JA” overgeleverd aan projectontwikkelaars en verder de vernieling in geholpen.

Een kleinschalig, door eilanders gerund bedrijf, zou misschien nog wel kunnen, maar niet dat volstrekt idiote wellness-resortplan wat er nu ligt.

Mensen bezoeken de Waddeneilanden om te genieten van strand, zee, duinen en bossen, wandelend, fietsend of paard rijdend.

Ook bezoekt men graag de eilander musea en andere recreatieve gelegenheden en activiteiten zoals wad- en bosexcursies.

Mensen komen niet naar ons eiland voor een “wellness”!

Als dat wel in een behoefte zou voorzien, kun je je ook afvragen waarom destijds het wellness-saunacomplex Vitalizee te Scheveningen failliet is gegaan.

Nee, mensen komen niet naar Ameland voor wellness, maar om rust en ruimte en het eiland-eigene te ervaren.

Aan u raadsleden in de Gemeente Ameland om een duidelijk ”NEE” te laten horen aan de projectontwikkelaar!

Jaap Bruin

Badweg Hollum

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *