Vrijdag regionaal weer tropisch

WAGENINGEN – Na een paar koele dagen met bewolking en wat regen gaat het kwik de komende dagen weer flink omhoog. MeteoGroup verwacht dat het morgen 22 graden wordt en donderdag 25 graden. Vrijdag wordt het in het oosten op veel plaatsen tropisch warm met temperaturen van 30 tot 33 graden. Door wind van zee wordt het op de stranden 24 of 25 graden. 

De warme lucht is afkomstig uit Spanje, waar het al weken lang extreem heet is met temperaturen boven de 40 graden. Donderdag en vrijdag wordt het ook in het midden en oosten van Frankrijk 40 graden. 

De warme lucht wordt zaterdag verdreven. Vooral in Frankrijk, Zwitserland en Duitsland worden flinke regen- en onweersbuien verwacht. 

Omdat er bij ons morgen en donderdagochtend nog vrij veel bewolking aanwezig is, kan het in combinatie met de stijgende temperaturen benauwd aanvoelen. Vrijdag schijnt de zon volop. Het weekeinde verloopt minder warm met 20 of 21 graden. Vooral op zaterdag kan er een regen- of onweersbui vallen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *