Uitslag Fotowedstrijd Werelderfgoedweekend 2015

HOLLUM – Het thema van het werelderfgoedweekend dit jaar was “Werelderfgoed door het oog van de Lens”. In dat kader is naast de vele excursies en workshops een fotowedstrijd georganiseerd, mensen konden foto’s inzenden via sociale media onder de hashtag #fotowaddenzee of per mail.

Een jury bestaande uit Waddenfotograaf Hans Sas, fotograaf Tony Scales en Sjon de Haan, aanjager Waddenzee kozen een foto van Nick Meertens als beste, de zwart wit foto gemaakt vanaf de veerboot naar Ameland laat de sfeer van het wad goed zien, de weidsheid met de prachtige zonnestralen. De tweede plaats is voor Bauke Monsma met een foto van zeekraal in een laagje helder water, de foto laat tegelijkertijd de weidsheid van het wad en de details van het waddenleven zien. De derde prijs is voor  Aly van der Wal met een foto van een zandplaat met geulvorming. Overigens staan andere foto’s van Zowel Monsma als Meertens ook in de top 10.

De winnaar van de eerste prijs mag samen met één ander persoon mee op een expeditie met Staatsbosbeheer naar Rottumeroog. De andere prijswinnaar (twee tot en met vijf) ontvangen het fotoboek Waddensea gemaakt door Pieter de Vries en Martin Stock.

Bij de Jeugd kwam een inzending binnen, de jury vond deze foto niet geschikt als Waddenzee Werelderfgoed foto. Niettemin als dank voor de moeite ontvangt de inzender het boek “Overal en ergens ” van Arend van Dam en Alex de Wolf.

De tien beste foto’s zijn vinden op www.waddenzeewerelderfgoed.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *